Інтернет-сервіс мультимедійних дидактичних вправ LearningApps.

 Інтернет-сервіс мультимедійних дидактичних вправ LearningApps.



Learningapps - онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на уроках, і позаурочний час, і для малечі, і для старшокласників.

Сервіс Learningapps є додатком Web 2.0 для підтримки освітніх процесів у навчальних закладах різних типів. Конструктор Learningapps призначений для розробки, зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню їх пізнавального інтересу.
Сервіс Learningapps надає можливість отримання коду для того, щоб інтерактивні завдання були розміщені на сторінки сайтів або блогів викладачів і учнів.
Сервіс працює на декількох мовах, зараз українську мову додано до переліку мов інтерфейсу сервісу: перекладені загальні текстові рядки та всі рядки, що стосуються різноманітних вправ. Вправу можна запозичити з будь-якого мовного середовища і переробити під український варіант або ж використовувати мовою оригінала. 
Кожен із ресурсів можна використати на своєму занятті, змінити під власні потреби, розробити схожий чи зовсім інший навчальний модуль, його можна зберігати у власному «кабінеті», створивши свій акаунт в даному онлайновому середовищі. Для ефективної роботи та можливості регулярно використовувати вправи варто зареєструватись та створити акаунт. 1. Створення акаунту в онлайновому середовищі LearningApps: 
Треба всього лиш уважно заповнити всі поля реєстраційної форми і потім зайти під своїм створеним акаунтом. Бажано вказувати свої дійсні дані аби потім вашим учням і колегам було зрозуміло, що це ваша авторська робота (автори робіт відображаються на посиланні на вправу). Проте перш ніж розпочати створення власних інтерактивних завдань з колекції шаблонів, пропонованих сайтом, раджу познайомитися з галереєю сервісу. Для цього натисніть «Перегляд вправ», виберіть навчальний предмет і ознайомтеся з роботами колег: обираємо в полі "Категорія" необхідну предметну галузь (ці галузі вказують автори при створенні вправи). Переглянувши готові вправи, можна обрати яка саме потрібна та приступити до створення власної вправи.
 

Для створення вправ пропонуються шаблони. Потрібно заповнити форму, обравши певні елементи. Варто заздалегідь підготу4вати запитання, картинки та інші потрібні елементи. Зверніть вагу: у вправах можна додавати текст, зображення, звук, відео. Також варто звернути увагу, якщо вам сподобалась певна інтерактивна вправа. Ви можете створити аналогічну. Варто натиснути активну клавішу: "Створити схожу вправу".  В цьому разі достатньо внести потрібні зміни і зберегти їх (вправа автоматично збережеться у вашому "кабінеті" в розділі "Мої вправи").
Після редагування є можливість спочатку переглянути вправу (кнопка у нижньому правому куті вікна). А потім при потребі знову продовжити редагування вправи. 
Після збереження вправи у власному "кабінеті" з'являється повідомлення про можливість використання вашої вправи: посилання на демонстрацію вправи можна подавати у двох режимах: звичайному (з відображенням вікна LearningApps) та у повноекранному режимі (вікно вправи розгортається на весь екран автоматично). Даний сервіс також надає можливість отримати код для того, щоб інтерактивні завдання вбудовані на власний сайт чи блог. Педагогам варто звернути увагу на цей сервіс. І якщо ви ще не впровадили його в свою роботу, рекомендую детальніше ознайлмитист і почати активно використовувати Learningapps в своїй педагогічній діяльності. 

Для більш детальної інструкції пропоную ознайомитись за посиланням

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Google Meet перші кроки.