Google Meet перші кроки.

             

    
Google Meet перші кроки. 

      За умов переходу на формат онлайн-навчання виникла потреба використання засобів з функціями групових чатів, дзвінків та конференцій. Одним з найбільш пристосованих для навчання та зручних у використанні інструментів є програма Google Meet.

Переваги Google Meet:

  • Організація відеозустрічей, онлайн-занять зі студентами і слухачами. У зустрічі можуть одночасно брати участь до 150 користувачів.
  • Заняття може тривати безперервно до 300 годин – на відміну від Zoom, де заняття може тривати не довше 40 хвилин.
  • Є можливість демонстрації матеріалів на робочому столі ПК під час занять і семінарів: під час зустрічі можна надати доступ до свого екрану, щоб показати презентації або іншу інформацію на робочому столі.
  • Планування занять заздалегідь та прив’язка до гугл-календаря. Синхронізація запланованих занять виконується автоматично на всіх пристроях, тому почати зустріч можна на комп’ютері, а закінчити - на іншому пристрої, наприклад, телефоні.
  • Запис занять зі збереженням відео на Google Диск.
  • Приєднуватися можна як через браузер, так і через додаток для Android або iOS.
  
Для користування сервісом необхідно мати обліковий запис Google. Онлайн-заняття можна проводити з стандартного акаунту гугл, але для доступу до розширених можливостей Google Meet необхідний корпоративний акаунт. Для подальшої роботи потрібно авторизуватись та увійти до вашого облікового запису. 
    Після авторизації у акаунті до сервісу гуглміт можна перейти з головної сторінки Google, натиснувши на зображення меню поруч із аватаром акаунта.

 

Наступним кроком необхідно обрати сервіс Meet, Знайти в панелі вибору значок самого сервісу та натиснути на нього. Далі відкривається головне меню сервісу. На цій вкладці пропонується доєднатись до готової зустрічі або створити нову зустріч. Можна розпочати свою зустріч вдразу. Сервіс пропонуує вам посилання, яке можна надіслати бажаним учасникам зустрічі. Щоб запланувати зустріч завчасно, на певну дату та час потрібно скористатись  Google Календарем. Створючи зустріч завчасно є змога обрати дату, час назву та опис зустрічі. 

Відкривши будь яку зустріч, перед вами спливає вікно попереднього перегляду. Тут доступні налаштування відео та аудіо. Є змога записати звук та ввідео і їх перевірити. Також є можливість обрати візуальні ефекти заднього фону. це може бути як і просто розмитий бекграунд, так і різноманітні варіанти фонів з морем, піском та ін. Для більш детального ознайомлення з цим сервісом та іншими пропоную кілька корисних посилань:
Семінар використання Google Meet Семінар 







Коментарі